Tuesday, 1 October 2013

Cerita Rojak.

Assalamualaikum.

Fuhhhhhhhh....fuhhhhhhhhhh...fuuuuuuhhhhhhhh...Mak aihh, bukan main berhabuk lagi blog nie. Akibat dari tuan blog nie yang tak sedar diri yang dia tu punya blog. krikkkk krikkkk krikk. Abaikan saje. ahakk hak hakk hakk..

Mahap ler, busy sesangat tak hengat ler kome. Sejak -sejak internship nie, bukan main busy nye. Ditambah dengan takde wifi nye. So, membuatkan aku lagi lah tidak menjenguk blog nie. Hari nie baru lah dapat online, sebab koje dah siap plus dengan boss takde. Lagi lah aku berkobar - kobar untuk online. Yelah, mane tak nye. Boss aku garang giler tak hengat. Kalau dia stress, dengan orang lain pun kena stress jugak. Stress tengok muka dia yang stress tu lah. haha!! Aku chill je. Lantok ler dia nak stress sorang - sorang. Haha!!

Untuk makluman umum, aku sekarang tengah internship. Fuhhhh, dah separuh jalan dah pun internship nie. So far, okey lah tempat aku intership nie. Sesetengah tu friendly giler. Sesetengah tu berlagak tak hengat, pandang pun depan je, kiri tak pandang, kanan tak pandang, bawah pun tak pandang. hahahahekkhekkhikkk (Please ikut intonasi). Sesetengah tu cepat mesra dalam 5 minit je. Macam - macam orang kita jumpa, bila kita bekerja nie.

So, bila dah masuk alam pekerjaan nie , environment dia dah lain. Tak sama macam study. Everything must be serious. Tapi takde lah sepanjang masa. Kalau time study tu, boleh cengelat nak tido ke, nak mengulor ke, nak terbungkang ke, hape ke. Bila dah kerja nie, kena lebih serious sket. Lebih penat dari study. (Rindu nak study balik. uhuk uhuk..). Tapi, yang penting fun lah jugak. Sebab koje den, belajor system dorang, buat report. Termongah - mongah den buat report nie haa. Bukan main banyak. Banyak gilo. haha!!

Okey lah tu. Cukup lah tu. Ade masa, aku membebel lagi kat sini. Boss dah masuk nampak gayanya, selepas mendengar jeritan mesra boss dari meja dia. haha!! Mesra lah sangat. Department sebelah pun boleh dengar agaknya bila dia menjerit tu. Kena cover line nie. Nasib meja den tersorok. dekat hujung - hujung. Boleh buat aktiviti yang terlarang. haha!!

Cau cincau.
Salam.



#Maaf lah. Ada unsur mengumpat dalam entri nie.

#Tajuk entri memang takde kena mengena dengan jalan cerita dalam entri. Suka hati den je kan. Asalkan bertajuk. haha!!






















No comments:

Post a Comment